Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Diskuze

ZADNY ZUB NEBOLI, BOLEST JE ZANET V USTECH-JAK LECIT?

 Pokorna  28.2.2024 17:41

Dobry den, asi pred rokem jsem si povsimla, ze mam zapach z ust. Navstivila jsem stomatolotku, ta prohledla chrup s tim, ze je v poradku a ze to muze byt zapach ze zaludku. Zadne reseni. Nyni jsem stomatolotku navstivila znovu (je tam jina,puvodnivna MD) a jiz s problemem zanetu v okoli moudraku nebo spise nad nim. Bylo mi sdelwno nechat si zub vytrhnout, stejne je moudrak k nicemu a ze zanet vznika spatnou hygienou. To jsem si na netu take precetla, ale neztotoznuji se, cistim si chrup pravidelne a zadny zub mne neboli. Uz pred rokem jsem mela pocit jakoby ten zapach byl z dasni nebo ze slin nikoliv z dechu. Cistim si zuby nekolikrat denne, pouzivam ustni vodu bez alkoholu zn.odol a lestim si zuby kulatym kartackem. Dostala jsem injekcni strikacku cistit si kolem moudraku paradontaxem, delam to, asi 3x mi kolem moudraku davali dren, mam ted odchliplou z toho dasen kolem moudraku, je tam vytvorena i tzv.kapsa, vyplachy provadim obcas i peroxidem, ale domnivam se, ze vyplachy mi nepomuzou, potrebuji ten zanet vylecit a ne vyplachovat, chtela jsem antibiotika a ty mi nedala. Citim, ze ten zanet ktery mam a uz jde i v ustech videt je hluboky nebo vnitrni, ktery si jen vyhledal cestu jit ven a tak nejblize byla cesta v okoli moudraku, ovsem vsimnete si na fotce, to bolestive misto je v oblasti, kde zadne zuby nejsou, myslim, ze ten zanet je na kosti, cetla jsem, ze muze byt i zanet okostnice a muj otec to mel, muze to byt geneticke? Kazdopadne vyplachy nic neresi, poradite jak vylecit zanet? Dekuji Bc. Pokorna Jaroslava Ceska Lipa


Přiložený obrázek | Odpovědět

Odpověď

Re: zadny zub neboli, bolest je zanet v ustech-jak lecit?
 Cempírek

Nejlepším řešením bude vytažení všech osmiček. To, že vám stomatolog řekne, že příčinou může být špatná hygiena, tak to vždycky nemusí znamenat, že se nestaráte o své zuby. Speciálně u osmiček je díky jejich výstřednímu postavení ztíženo jejich čištění a vy, ač se snažíte sebevíc, tak některé partie nevyčistíte a tam se pak tvoří nános, který způsobuje zánět a zápach. Vytržením osmiček zmizí nános a zlepší se přístup ke zbylým zubům při čištění.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: zadny zub neboli, bolest je zanet v ustech-jak lecit?
 Jaroslava

Děkuji za odpověď, již je vytržen a jsem za to velice ráda a opravdu to okolí je nyní v pořádku, ovšem to stejné nastalo na druhé straně, ale po injekci s dávkou suprakainu se stalo, že mi museli ze stomatologie volat rychlou, neboť místo toho, aby se začalo místo znecitlivovat, tak spíš začalo brnět, dělat se slabo a zle a následovalo, že mne museli omývat studenou vodou a plácat přes tváře, rozbušilo se srdce, nohy a ruce klepaly a upadala jsem do bezvědomí, čili další moudrák nejspíš vytržen nebude vzhledem k nastávající situaci, nejspíš jsem alergická na síran nebo síru, ovšem nechápu, že poprvé se zadařilo vyytržení bez jakýchkoliv problémů u jíného stomatologa, který tedy suploval stávající stomatoložku, čili se již k němu nedostanu.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: zadny zub neboli, bolest je zanet v ustech-jak lecit?
 Cempírek

Nebojte se a naplánujte si vytažení zbylých osmiček u vaší stálé stomatoložky. Někdy se může stát, že se znecitlivující látka dostane omylem do krevního oběhu a způsobí tyto komplikace. Kvůli tomu si můžete všimnout, že se stomatolog opakovaně ptá na vaše pocity po vpíchnutí anestetika. Přeji vám, aby se to brzy podařilo, protože sama vidíte, jak bezvadné to je na té straně bez osmiček.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Zánět po vytrzeni zubu boli me az oko

 Petra

Zubar mi vytrhl zub dostala jsem zanet daval mi dreny a po 14 dnech bolesti my nasadil antibiotika beru je uz dnes posledni den a bolest se vcera vratila zitra jdu na kontrolu a bojim se co bude dal .

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Bolest při rhání osmičky

 Michaela Bryyknarová

Chtěla jsem se zeptat zda je normální že zubařka nasadí vitamín c a b- komplex . mám nateklou bradu a otupělou a chvílema mě střílí bolest do ucha děkuji za Váš názor

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS