Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Diskuze

ÚSTNÍ VODA LISTERINE NA KVASINKY VE VLASECH

 Mojmír  14.2.2024 12:42

Rád bych se zde podělil se mojí vychytávkou jak bojovat proti kvasinkám ve vlasech. Budete potřebovat půl šálku ústní vody Listerine (originál) www.zbozi.cz/hledani… a půl šálku vlažné vody. Nejdříve opláchněte vlasy šamponem a důkladně osprchujte všechen šampon. Odstraňte z vlasů přebytečnou vodu. V misce si promíchejte Listerine a teplou vodu a nalijte si to na pokožku hlavy. Pak dvě minuty jemně masírujte pokožku hlavy. Po skončení masáže vlasy nejprve opláchněte vlažnou vodou a poté studenou vodou a vlasy vysušte nebo nechte uschnout. Když to provádíte jednou týdně, tak kvasinky nemají šanci. Tento běžně používaný přípravek na výplach úst má široké spektrum antimikrobiálních vlastností. Jeho klíčové složky eukalyptol, thymol a mentol zabíjejí plísně i kvasinky a léčí infekci a její příznaky.

Odpovědět

přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Tea Tree oil s aloe vera na kvasinky ve vlasech

 Heda

Olej z čajovníku je jedním z nejlepších léků na ošetření vlasových kvasinek. Terpeny jsou hlavní skupinou uhlovodíků obsažených v oleji z čajovníku, a jsou zodpovědné za jeho antimikrobiální aktivitu proti bakteriím a houbám. Olej Tea Tree účinně tlumí svědění pokožky hlavy a napravuje vysušenou pokožku.

Léčivou směs na kvasinky ve vlasech připravíte tak, že smícháte 1/4 šálku gelu z aloe vera a 15 kapek čajového oleje. Aplikujte tuto směs na pokožku hlavy a masírujte ji po dobu jedné minuty. Nechte olej z čajového stromu a aloe působit po dobu 30-45 minut. Nakonec si opláchněte vlasy jako obvykle.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Babské rady

 Jaroslav Sedlak

Kvasinky ve vlasech jak se jich zbavit

Počet odpovědí: 3 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS