Informace od zdravotní sestry

HLAVNÍ STRÁNKA

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Diskuze

PŘEDÁVKOVÁNÍ WARFARINEM

 Jarda  9.9.2017 13:50

Dobrý den.
Otec měl mozkovou příhodu. Bral malé dávky warfarinu.
Týden před než se mu to stalo navštívil doktora na kontrolu.
Vše bylo v pořádku. Jenže za týden měl mozkovou
pŕihodu a řekli mi že měl vysokou dávku warfarinu
která mu tu příhodu způsobila a to až 7!!!
Optimální je 2-3. Bral to poctivě dle předpisu.
Dodnes mi nikdo nevysvětlil tak rapidní předávkování.
U doktora si stěžoval na malátnost, spouštěla se
mu krév z nosu.
Netušíte někdo co mohlo způsobit tak zvýšené
hodnoty warfarinu?
Dekuji za odpověď.
Jarda

Odpovědět

Odpověď

Re: předávkování warfarinem
 Cempírek  9.9.2017 15:31

Warfarin je zvláštní lék, co se týče jeho vstřebávání. Po spolknuti předepsané dávky se asi jen 3% vstřebají do organismu a zbytek se vyloučí z těla ven bez užitku. Míra vstřebávání se ale rapidně zvýší, když se sní například grep, některé doplňky stravy a nebo se zvýší příjem vitamínu K, který je v zelených potravinách. To pak schopnost Warfarinu vstřebat se do organismu stoupne několikanásobně a trvá delší dobu než se z těla vyloučí. Ta doba je delší, než čas do další dávky, která je rovněž ještě akcelerována, jako ta předchozí, takže se roztáčí spirála předávkování se všemi riziky zvýšeného krvácení. Proto se musí v případě užívání Warfarinu dodržovat stravovací opatření, které zabezpečí stále stejné množství vitamínu K v přijímané stravě. K tomu jde ruku v ruce pravidelné a časté měření srážlivosti krve, tak zvaný Quickův test INR. Ke změření by měl váš otec docházet každé 3 týdny. Warfarin je skvělý lék a dokáže za málo peněz zachránit mnoho životů, ale jen když se dodržuje neměnný jídelníček a často se měří jeho účinky. Jen tak může být bezpečný.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat

Odpověď

Re: Re: předávkování warfarinem
 Jarda  10.9.2017 18:20

Zdravím pane Cempírku.
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
V podobném duchu mi odpověděl i pan primář na JIP.
Jen jsem chtěl odpověď i z druhé strany.

Jarda

Stálý odkaz | Reagovat

přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis
Jméno
E-mail
Komentář

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

Připojit fotku

další podobná diskuze

Aescin teva versus warfarin.

 Ladislav Matejka  8.3.2018 22:15

Dají se tyto látky společně užívat? Děkuji.

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Hustota krve quick

 Zdeněk Purchart  19.2.2018 15:46

dlouhodobě se hodnota quick pohybuje kolem 2.poslední odběr ukázal hodnotu 3,61 dávkování se však nezměnilo. po 1/2,u 1,st 1 čtvr 1 pá 1 sob 1 ned 1 1/2. je to správné? Děkuji za odpověd. Zd.Purhart

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Úbytek B - trombocytů

 Bohumír Vokurka  1.2.2018 15:20

Již dlouhodobě užívám WarfarinOrion 5mg,chodím na pravidelné kontroly - na Quicka, moje hodnoty INR jsou v rozmezí 1,8 - 2,5. Může mít užívání Warfarinu vliv na snížení B-trombocytů ?Děkuji Vokurka Plzeň.

Počet odpovědí: 4 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Léky na ředění krve xarelto

 Stanislav  6.1.2018 18:39

Dobrý den.Proč lékaři neustále předepisují Warfarin, když jsou na ředění krve nové, lepší léky.Bojí se,že jim pojišťovna dá nový lék k úhradě.Jsme v tomto případě na úrovni rozvojových států.Jsem ročník 1935.Právě u nás starších,se uvádí větší možnost nežádoucích účinků.Děkuji Stanislav Novotný

Počet odpovědí: 10 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Namiesto warfarin iny liek?

 Viera adamkova  16.11.2017 17:36

Bolo by bezpečnejsie užívať iný liek ako warfarin?5 rokov ho užívam po operácii mitralnych chlopní.a ešte otázka,môžem omega 3?Ďakujem za odpoveď.

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

NABÍDKA OBCHODU

Pharmanex PRO-B™

Pharmanex PRO-B™

Cena: 1720 Kč