Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Diskuze

CENA LÉKU ELIQUIS HRAZENÁ PACIENTEM

 Marie Popová  16.3.2024 10:32

Dobrý den, byl mi doporučen místo léku Xarelto lék Eliquis který musím plně hradit. Jaká je cena balení 60 tablet na jeden měsíc ?
Děkuji
Popová

Odpovědět

Odpověď

Re: cena léku eliquis hrazená pacientem
 Cempírek

Prodejní cena léku Eliquis bez přispění pojišťovny je přibližně 2100 Kč za 60 tabletek 2.5 mg. Cena se bude lišit v jednotlivých lékárnách. Obvolejte si několik okolních lékáren, abyste zjistila přesné ceny. Zajímavé je, že stejnou cenu 2100 Kč za 60 tablet má i Eliquis v síle 5mg. Zkuste se dohodnout s lékařem, jestli by bylo možné tyto tabletky půlit, pak by cena klesla na polovinu.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Lék na ředění krve
 Josef Bárta

Dobrý den.
Prosím o radu ohledně náhrady léku warfarin. V roce 2015 jsem byl po operaci
zhoubného nádoru hospitalizován s plicní embolii a od té doby beru lék na
ředění krve Warfarin (5mg). Letos v únoru jsem prodělal operaci recidivy tohoto
nádoru a onkologická léčba už v tom samém místě není možná.
Protože se nemohu smířit s amputací zkouším jinou možnost léčby. Našel jsem
lékaře který se zabývá altenativní medicínou a ten mi nabídl možnost zkusit
houbu REISHI která zvyšuje okysličenost krve a tím pádem snižuje možnost
růstu rakovinových buněk a jejich šíření do těla.
Bohužel tato houba obsahuje adenosin který roztahuje cévy a snižuje agregaci
destiček k cévní stěně a proto se nesmí kombinovat s warfarinem pro riziko
možného krvácení.
Proto prosím o radu jestli by šel warfarin nahradit v tomto případě jiným lékem
(xarelto,pradaxa,eliqis) ?
Předem děkuji. Josef Bárta

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis 5 mg
 Kučera Václav

Dobrý den!
Prosím o sdělení,zda je možno tablety ELIQUIS 5 mg dělit na poloviny pro užívání
jako 2x ELIQUIS 2,5 mg. Nemají dělící čárku, může se stát, že by každá polovina měla jiný obsah léčivé látky? Nemělo by to negativní účinek na jeh působení?
Vede mne to k tomu, že by náklady na léčbu mohly být nižší.
Děkuji za vyřízení.
S pozdravem Kučera!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis 5 mg
 Jan Jaraba

Prodává se v lékárně Benu plastové delítko za asi 60kč.

Přiložený obrázek | Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Mária Rajcseková

Dobry den přeju ! Mám prosbu ? Prosím Vás , můj muž bere warfarín už 30 roku chtely by jsme to zmenit na lehčí verzi a to na Eliquis Proč to neplatí pojoištovna jakých důvodu?Promimte ,ale my to připadá ,že pro bohaty to jde a chudčí at se staraj ,jak umí ,nemáš slušne řečeno ,máš smůlu!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Mária Rajcseková

Dobry den přeju ! Chtela bych jse optat ,proč Neplatí pojištovna Eliquis ? když je to tak drahy ? A neexistuje něco jako podobného ,co platí pojištovna ? Dekuju

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis
 Cempírek

Neplatí ho právě proto, že je tak drahý. Kdyby pojišťovna proplácela každému Eliquis, tak za chvíli nebude fungovat žádné zdravotní pojištění. Narozdíl od drahého Eliquisu je zde velmi levná alternativa v podobě Warfarinu, díky čemuž se podařilo prodloužit mnoho životů za minimální náklady.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Mária Rajcseková

Prominte ,ale opravdu jste strašne moudry člověk ! Proste podle me ,je to tak ,že bohaty nato maj a chudí at chcípne a a jse cpe warfarínem ,který je jed na krysy !

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Ludmila

Prosím,může se brát k léku Eliquis houba Reishi?
Děkuji

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis
 Cempírek

Vysoké dávky houby reishi mohou zpomalit srážení krve. Užívání houby reishi spolu s léky, které také zpomalují srážení, by mohlo zvýšit pravděpodobnost vzniku modřin a krvácení.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Ludmila

K léku Eliquis sibiřská čaga nebo betaglukan by nevadil?Mám ještě kromě tachykardie i onkologické onemocnění.Věřím ve spolupráci alt. mediciny a lékařské,funguje to.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis
 Cempírek

Eliquis je skvělý lék na ředění krve, který nevyžaduje žádnou dietu. Podle dosavadních zjištění není problém ani při společném užívání sibiřské houby čaga a ani při užívání beta-glukanů. V zájmu každého pacienta, který užívá léky ovlivňující srážlivost krve, by mělo být ověření každé doplňkové léčby u lékaře laboratorním vyšetření krve. Proto i v tomto případě je nezbytné informovat lékaře a dohodnout se s ním na ověření účinků ve vašem konkrétním případě.
Mějte na paměti, že sibiřská houba čaga obsahuje extrémní množství oxalátů, které mohou vytvářet velké ledvinové kameny. Zmírnění těchto nežádoucích účinků se dá dosáhnout, když posílíte střevní mikroflóru pomocí probiotik. Probiotické kultury se živí oxaláty a ty pak nepřechází do ledvin. Během léčby antibiotiky vůbec nepoužívejte tuto sibiřskou houbu.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Eliška Šálová

Užívám Eliquis 2,5 mg 2 x denně.Mám kardiostimulátor a chtěla bych vědět,zda mohu užívat Lichořeřišnici vlihových kapkách nebo tabletách na léčení močových cest.Je mi 91 let a mám také polyneuropatii dolních končetin cukrovku 2.stupně na racinální dietě,hyperurikémie na medikaci,arteriální hypertenze,depresivní syndrom.
Také bych prosila zda mohu užívat čaj Tulsi-holy basil.Děkuji
Na všechny uvedené nemoci užívám léky včetně léků na snižování krevního tlaku Betalok ZOK. Děkuji za odpověď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Anežka

Užívání Warfarinu /jedu na hlodavce/ je pro mnohé vedlejší účinky zcela pro zdraví pacientů nevhodný. Proč jej pořád ordinujete, pacient není o podstatných vedlejších účincích pravdivě a dobře informován. V sousedních státech /Německo apod./ není warfarin předepisován a užívají se nové léky. Zdravotní pojišťovny a farmac. firmy nehledí na zájem a hlavně zdraví lidí.
Co s tím chcete dělat a tyto léky zpřístupnit i nižším vrstvám pacientů. Zdravím a hlavně zdraví všem.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis
 lenka Polaková

v našem státě budeš zobat jed na hlodavce,nebo zemřeš, tak co s tím.Také mi tento rok předepsal Walfarin a důchod nic moc,tak jiná alternativa nehrozí ,tak babo rad.Tak asi do kytek!!Poradte.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Jana S.

Je mi 64 let a jsem důchodkyně.Beru warfarin 2 mg cca půl roku (dříve anopyrin) z důvodu arytmie a dělá mi velký problém strava.Jsem po infarktu (již 20 let),mám zvýšený cukr a cholesterol(beru na to prášky).Mám moc ráda zeleninové saláty,které mi byly doporučeny,ale nemohu je v dostatečné míře jíst,takže cholesterol a cukr jsou vyšší než bylo dřív.Už jsem z toho na nervy.Připlatila bych si klidně 1000 kč měsíčně na jiné léky (Pradaxa,Eliquis nebo Xarelto),ale 2000 kč mi už přijde moc,když si platím ještě další léky.To už bych pak na tu zeleninu a ovoce neměla.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis
 Cempírek

Není třeba si připlácet za drahé léky. I levný Warfarin vám umožní jíst vaše oblíbené zeleninové saláty. Saláty sice obsahují vyšší hladinu vitamínu K, který přímo ovlivňuje účinky Warfarinu, ale dávka Warfarinu je nastavená tak, abyste mohla tato jídla normálně jíst. Za den máte přijmout potraviny s celkovým množstvím 90 mikrogramů vitamínu K a to jsou dva zeleninové saláty denně, to vám přece k uspokojení vaší chuti bohatě stačí. Ostatní jídla (maso, omáčka a knedlík nebo rýže) mají jen málo vitamínu K, takže vám již Warfarin nerozhází. Hlavu vzhůru a dobrou chuť.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Eliquis
 Jana S.

Nedávno jsem si dala 2x v týdnu do salátu moji oblíbenou rukolu (jen hrst) a už jsem měla hodnotu INR 1,6.Kysané zelí,které je moc zdravé se také bojím jíst.Dnes jdu na krev tak uvidím co bude,každý den zelené saláty nejím,nemám je doma nebo nemám chuť a to mě také vadí,že se má jíst stejné množství vitaminu K.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Re: Re: Eliquis
 Cempírek

Právě ve dnech, kdy víte, že nesníte tolik zeleniny, se hodí potraviny s vysokým obsahem vitamínu K, jako je zelí, kapusta a ledový salát. Stačí pak sníst tři velké listy nebo miska kysaného zelí a máte limit pro příjem vitamínu K dosažen také.
Máte pravdu, že je to trochu náročné, ale dá se na to zvyknout. Zároveň existuje možnost pro pacienty na Warfarinu, u kterých se nedaří udržet INR v terapeutickém rozmezí 2,0 - 3,0, kdy 2 ze 6 měření nejsou v uvedeném terapeutickém rozmezí, přejít na Eliquis s doplatkem 200 Kč/měsíc. Tady je kompletní ustanovení podmínek pro tuto hrazenou léčbu: www.sukl.cz/modules/…

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 eva

dobrý den, říkal mi pan doktor, že bude Eliquis volněji k dostání od ledna, četla jsem ve zprávách, že se uvolní od dubna stále si ho platím a už na něj budu moci dát jen 1000 Kč. Nebude levnější nebo dostupnější? Děkuji za odpověď Eva.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 eva

Dobrý večer, ještě bych se chtěla zeptat jestli u xarelta nevadí, že mám něco se štítnou žlázou beru Euthyrox 50mg a ješt mám zelený zákal a v příbalu je napsáno, že se nemá užívat Xalerto na tyto nemoci je to pravda, jestli jsem dobře rozuměla.Potom bych se chtěla zeptat zda Medrol kortikoid se může užívat k Eliquisu a k Xareltu ? Užívám Medrol a nevím zda se může k Eliquisu který užívám. Možná budu místo něj brát Xarelto. Ještě prosím u Medrolu je psáno, že se při něm nemají podávat vakcíny, takže nemohu na vakcínu proti Covidu-19 ? Děkuji za odpovědi jsou pro mne důležité a k Mudr se nemohu dovolat. S pozdravem Eva

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 vladimír vacek

dobrý den,je mi 84 let a celý život platím zdravotní pojištění a nyní platím nehorázných 1000 kč za eliguis,ještě před 6 měsíci jsem u dr.max neplatil žádný doplatek,tak nevím prčoč je tak drahý

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Novotný Ludvík

Začal jsem po Warfainu užívat ELIQUS mg 2,5 tabletku jednu ráno a jednu večer. Prosím o sdělení, prý se mi udělaly kruhy pod očima. Já osobně necítím žádný negativní vliv, jen snad častou vlhost, bez vlivu na kvalitu viditelnosti zraku. Má na ty kruhy pod očima tento lék nepříznivý vliv - co já vím na co? Díky za informaci - P.S.: mám 92 a půl roků.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Eliquis
 Jiřina

Dobrý den.
Beru již 6 let . warfarin,
celou dobu mi nejde nastavit INRI.
Stále kolísají hodnoty,někdy jsou nízké
a za pár dnů vysoké.
Stravovací režim dodržuji.
Lékař mi doporučuje eliquis,ale s doplatkem.
Mám za těchto okolností nárok na tento
lék bez doplatků ? Děkuji za odpověď.

Stálý odkaz | Reagovat


Odpověď

Re: Eliquis
 Cempírek

Dříve platilo, že když se u pacienta léčeného Warfarinem dlouhodobě nedaří dosáhnout uspokojivé hodnoty INRI, tak se přejde na jiný lék, na který přispívá zdravotní pojišťovna. Dnes jsou podmínky pro získání Eliquisu s doplatkem jiné. Pacient za výdej léku platí vždy doplatek, jehož výši ovlivňuje štědrost zdravotní pojišťovny a rabat lékárny. Například za ekonomické balení 168 tablet Eliquis 2,5 mg se doplácí okolo 570 Kč. Bez příspěvku od zdravotní pojišťovny je cena 1.670 Kč.
Příspěvek je možné získat jen za těchto podmínek:
Přípravek je hrazen na základě preskripce internisty, neurologa, kardiologa, angiologa, hematologa, ortopeda, chirurga a geriatra v indikacích:

1. prevence cévní mozkové příhody a systémové embolie u dospělých pacientů s nevalvulární fibrilací síní indikovaných k antikoagulační léčbě, a to.:
a) v sekundární prevenci (tj. po cévní mozkové příhodě, tranzitorní ischemické atace nebo systémové embolizaci)
b) v primární prevenci za předpokladu přítomnosti jednoho nebo více z následujících rizikových faktorů: symptomatické srdeční selhání třídy II či vyšší podle klasifikace NYHA, věk vyšší nebo rovný 75 let, diabetes mellitus, hypertenze.

2. léčba a sekundární prevence hluboké žilní trombózy nebo plicní embolie:
a) po dobu tří měsíců, pokud rizikový faktor vzniku trombózy pominul - v případě "sekundární trombózy", např. po operaci, po úrazu, po porodu,
b) po dobu šesti měsíců, pokud nebyl vyvolávající faktor vzniku zjištěn, tj. jedná se o idiopatickou trombózu,
c) po dobu dvanácti měsíců u nemocných s významnou trombofilií, zejména vrozenou (deficience antikoagulačně působících proteinů nebo kombinace heterozygocie mutací faktoru V a II, případně jejich samostatná homozygotní forma, pozitivita lupus antikoagulans), případně jde-li o recidivu proximální flebotrombózy nebo symptomatické plicní embolie a při zvýšeném riziku recidivy na podkladě získaného, trvajícího trombofilního stavu (hormonální léčba, kterou nelze ukončit nebo přerušit, nefrotický syndrom, chronické autoimunitní onemocnění, nespecifický střevní zánět, pokročilé stavy srdeční nebo respirační insuficience - NYHA III a IV).

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Eliquis 5 mg

 Hyklova

Dobrý den, chci se zeptat , kdo muže výše uvedeny lék napsat , popřípadě na koho se obrátit .Děkuji

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis

 Monika

Dobrý den užívám lek eliguis 5mg jelikož jsem měla drobnou emboli a trombózu v dolní končetině mam takovi dotaz ohledně dávkování včera jsem si vzala večer ve 12 hodin lek a rano jsem vzala zase v 11 hodin a ted nevím jestli jsem vzala lek správně a nebo jsem měla pozdějších hodinach

Počet odpovědí: 1 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis

 Aneta

Dobrý den,zacla jsem používat lék Eliquis na ředění krve.Nasli mi žilní trombózu.Pouzivala jsem s antikoncepci dohromady, vše ok, přišla menstruace a nemohla jsem přestat krvacet.Az jsem pak vysadila a stále jsem krvacela víc než normálně a když jsem si pak zpět vzala zase tabletu antikoncepce tak najednou jsem přestala krvacet. Čím to je? A zda ji vůbec mohu používat společně. Dekuji

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis 2 5mg cena pro pacienta

 Alena Zikešová

kolik budu platit za velké balení za60 prasku jsem platila 1200kc

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Lék eliquis

 horak

na jak dlouho mam vysadit lek pred trhanim zubu dekuji.

Počet odpovědí: 6 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

Eliquis - dieta

 Salvét

Prosím o sdělení, jako dietu nutno dodržovat při trombóze v lýtku při užívání
léku Eliquis.
Děkuji, s pozdravem Salvét

Počet odpovědí: 8 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS