Informace od zdravotní sestry

MENU

  

DÁSNĚ

  

SEBOREA

  

WARFARIN

  

ANTIBIOTIKA

  
Diskuze

BOLAKY A LUPY NA POKOZCE

 lukas  25.3.2024 9:57

dobry den jemi 19 let mam kratke vlasy a porad se mi delaji lupi a jeste ktomu aji bolaky na pokozce a aby toho nebylo malo tk se mi loupe kuze na tvari u nosu a u kotlet nekdy i za usima trva to uz dlouho a je to neprijemne hlavne na tvari delaji se mi ani na tvari vyrazky a to se mazu denne niveou kremem nevim co mam uz delat poradte prosim dekuji

Odpovědět

Odpověď

Re: bolaky a lupy na pokozce
 Cempírek

Lukáši zřejmě máš na pokožce přemnožené nějaké kvasinky, které způsobují olupování kůže na hlavě. Nejrychlejší cesta jak se toho zbavit bude, když se zastavíš na kožním. Tam to totiž můžou pořádně prohlédnout a rozpoznat o co jde. Pomalejší cesta je samo léčba, která bude spočívat v omývání pokožky dehtovým mýdlem 1 krát týdně a k tomu omývání šamponem Nizoral podle návodu. Oboje k dostání v lékárnách bez předpisu. K tomu je dále zapotřebí učinit opatření, která zabrání opakované nákaze. To znamená dezinfekce veškerých pokrývek hlavy - čepice, šály, čelenky, kapuce. Také je nutná desinfekce lůžka, zejména polštáře. Prostě všechno co se dotýká hlavy nebo je v její blízkosti je třeba buď vyhodit nebo vyvařit. Tato opatření je třeba opakovat, protože i během léčby jsou lupy infikované a schopné znovu rozvinout nákazu.

Zdraví Cempírek!

Stálý odkaz | Reagovat


přidejte sem svůj komentář

Něco Vám není jasné? Zeptejte se na to ostatních. Určitě Vám pomohou.
K zeptání použijte tento formulář.


Nadpis / Dotaz
Jméno
E-mail
Sdělení

Všechna políčka formuláře je třeba vyplnit!
E-mail nebude nikde zobrazen.

další podobná diskuze

Svědění hlavy

 Tereze

Dobry den uz delsi dobu me svedi hlava a zjistila jsem ze se mi na jazyku dela bily flicek kteey zcervena a mirne se zvetsi a asi do tydne zmizi,a za nejakou dobu se objevi zbovu nevim co by to mohlo být.

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svěděni nlavy

 pavla

dobry den už si nevim rady svědi mě furt hlava i v noci furt se drbu vši nemam

Počet odpovědí: 0 | Stálý odkaz | Odpovědět

Svědění hlavy

 Blanča

Je mi 22let a mám svědění hlavy a dst silné a nevím co a tím mám dělat je to hrozné.už to mám dýl jak měsícamám k tpomu lupy může to být aji tím?????????

Počet odpovědí: 2 | Zobrazit odpovědi | Stálý odkaz | Odpovědět

diskuze se týká článku


lidé také čtou

To mě zajímá cz

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

SiteMAP

RSS